Start Platform for policymakers
Nature - Connect - Health

We beginnen ons steeds meer te realiseren dat de aarde ons alles gratis geeft. Zo zijn er steeds meer voedsel bossen, waar alles groeit door enkel de zon en een beetje water… eigenlijk waren we dat bijna vergeten en konden we alleen nog maar in geld denken.


Dat mag nu veranderen, gezond eten en ook alle kruiden die in de natuur groeien zijn gratis en maken ons lichaam weer in balans en gezond.

De natuur is daarom voor ons mensen van levensbelang, andersom niet. De natuur kan best zonder de mens, maar wij dus niet zonder de natuur…!

Medicijnen uit de natuur. We hebben hier alvast een hele lijst met medicinale kruiden, die je gewoon overal kan vinden. Bestel het boek van Lisette Timmermans, of volg een wildpluk cursus bij Janneke van Ruijven.  Hier bij Ubuntu verzamelen we alle informatie, die mens gezond en weerbaar maken. Zonder grote winsten, maar met respect voor de natuur!

Drinkwater  - Schoon drinkwater wordt steeds lastiger, omdat de Multinationals steeds weer vergunningen ontvangen om hun gif in de rivieren te lozen of de lucht in blazen met hoge schoorstenen. Met vaak ook de leugen dat het gif wel zal verbranden in de hitte - is dus niet waar - alleen een koolwaterstof molecuul verbrand, alle andere stoffen verdampen, maar blijven dus bestaan. Gelukkig groeit het bewustzijn onder politici en komt er langzaam verandering in deze manier van geld ontvangen ten koste van de natuur.

Groenten -  Verse groenten worden steeds duurder, tenzij je ze zelf verbouwd. Want sla, andijvie, spinazie en kool groeit immers als kool.  Met een klein bakje aarde op je balkon heb je elke dag verse groenten voor het hele gezin. Je hoeft dan niet meer naar de winkel en het is nog leuk en leerzaam ook! Veel gemeentes betalen veel geld aan dagbesteding, terwijl in een groenten tuin werken de beste dagbesteding is die je maar kan bedenken.

Bouwmaterialen -  We hebben op deze Ubuntu website de nieuwste materialen bij elkaar verzameld die geen CO2 belasting veroorzaken en ook gelijk beter voor je gezondheid zijn (geen formaldehyde).

Groen binnenshuis -  Groene planten maken zuurstof, en bovendien zuiveren ze de lucht van giftige gassen of stofdeeltjes. Je voelt je dan ook een stuk fitter als de hele dag op kantoor gezeten hebt met een groene wand of plant. TNO heeft dit uitgezocht (klik maar op het logo).

Klik voor meer info Health Vlaardingen Lesmateriaal en leermethodes
Voor kruiden in de natuur Contact